/
Reconditionarea tamplariei din lemn

Recondtionarea tamplariei din lemn

Executam la comanda urmatoarele tipuri de mobilier: bucatarii , Dormitoare, livinguri, dresinguri, holuri, mobilier birotica, mobilier comercial, etc.

In plina era a tehnologizarii, industrializarii si globalizarii, sunteti tentati sa cumparati prin casa doar obiecte noi de mobilier si decoratiuni (gasesc mereu cutia postala plina de pliante de la magazinele de mobila/bricolaj cu oferte de mobila din PAL/MDF), astfel incat in momentul in care luati o decizie sa va renovati apartamentul/casa, renuntati in mare parte la mobilierul/obiectele vechi (unele poate din lemn masiv, sculptate manual) si din dorinta de a da o noua culoare si atmosfera spatiului va debarasati de acestea.

O solutie  este sa ne contactati. Bineinteles ca exista cazuri cand, in functie de marimea lucrarii, lucrarea poate ajunge la costuri mai ridicate decat achizitionarea unui mobilier nou, dar in cazul acesta lucrarea rezultata este o opera de arta.
Usi sau ferestre -trebuie luat in calcul ca se poate reconditiona, la fabrica, numai foaia de usa sau de fereastra. Tocul fiind prins de perete si avand mai multe unghiuri de 45 grade va fi mai dificil de reconditionat pentru ca nu se poate da jos. In general, tocurile sunt vopsite si de-a lungul timpului aduna un strat gros de vopsea. Acestea se pot revopsi (pe loc) sau se pot decapa termic si chimic. Decapajul chimic este recomandat pentru ca omoara acarienii si cariile din lemn si lasa lemnul curat si sanatos. Daca tocurile sunt rupte, crapate sau muscate de animalutele de casa se incearca si repararea acestora aducandu-se pe cat se poate la forma initiala.Daca nu, se vor inlocuii cu unele noi.
Foile de usa se pot lua la fabrica sau se pot reconditiona la domiciliul clientului in functie de complexitatea lucrarii si de spatiu de manipulare necesar.
Materialele folosite in fabricarea usilor poate fi acelasi tip de lemn masiv Reconditionarea difera de la caz la caz si se folosesc metode diferite pentru fiecare din tipurile de foi enumerate mai sus.
In general se cauta ajungerea la materialul de sub straturile de finisaj (lemnul masiv sau furnirul). Daca este cazul se chituiesc si urmeaza finisarea (lacuirea) suprafetelor.