/
/
Conditii de garantie si instalare/montaj

CONDITII DE GARANTIE SI INSTALARE/MONTAJ

CONDITII DE GARANTIE SI INSTALARE/MONTAJ

(parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare)

 

Montajul usilor se va executa in golurile de zidarie pregatite conform dimensiunilor si tolerantelor stabilite  conform comenzii ferme transmise si asumate de catre beneficiar.

Camerele in care se monteaza usile interioare trebuie sa aiba montate ferestrele exterioare pentru a crea un climat interior constant fara fluctuatii de temperatura, bine ventilate si cu umiditate a mediului ambiant de maxim 60%.

Toate lucrarile cu materiale umede (zidarie, tencuiala, aplicarea vopselurilor de interior) trebuiesc executate inainte de montarea usilor de interior pentru a se evita o umiditate a mediului ambiant mai mare de 60%.

            Manipularea produselor se face cu atentie sporita, pentru a se evita deteriorarea fetelor si muchiilor produsului .
           Depozitarea produselor se face in pozitie orizontala ,  in spatii inchise , cu temperatura si umiditate constante , cu grija deosebita pentru pastrarea planeitatii produsului. Trebuiesc evitate variatiile accidentale, bruste ale temperaturii si umiditatii ambientale .

Toate pardoselile (gresie, parchet, mocheta, covor PVC, etc.) se recomanda a fi realizate inainte de montajul usilor. Daca pardoselile nu pot fi montate decat ulterior montajului usilor, atunci usile se vor monta pe sapa uscata complet, iar intre pardoseala montata ulterior si tocul cu accesoriile sale se va realiza o sudura impermeabila (cu silicon) pentru protejarea acestuia de eventualele expuneri la umezeala in asa fel incat operatiunea sa nu afecteze integritatea tocului si accesoriilor sale.

Asamblarea tocului: Imbinati tocurile verticale si cel orizontal cu ajutorul cepilor cilindrici de pozitionare si consolidati cu ajutorul unor holzsuruburi.

Dupa montarea componentelor asezati tocul in golul peretelui.

Aveti grija ca rama tocului sa formeze unghiuri drepte (90°) la montarea in zid. Verificarea unghiurilor se face cu ajutorul unui boloboc. Se adauga suplimentar pene pentru fixarea tocului acolo unde se considera necesar. Asezati foaia de usa in balamale si verificati daca se potriveste corespunzator. In caz contrar ajustati micile nepotriviri (reglati usa din balamale verificand in acelasi timp paralelismul foii de usa cu rama tocului). Inainte de a spreia spuma poliuretanica intre toc si perete asigurati-va ca locurile unde o sa patrunda spuma sunt curate si degresate corespunzator.

Dupa ce spuma s-a intarit indepartati penele de fixare si taiati surplusul de spuma. Daca este necesar, aripioara pervazurilor se ajusteaza potrivit cu grosimea zidului in care s-a montat tocul. Inainte sa fixati pervazurile aplicati punctiform spuma poliuretanica pe spatele pervazelor. Asezati pervazul prin lovituri slabe cu mina sau cu un ciocan de cauciuc pentru a fixa definitiv pervazul.

Dupa efectuarea montajului se interzice utilizarea usii timp de 12 ore pentru intarirea spumei poliuretanice.

Garantia usilor produse si comercializate de S.C. Benati SRL este de 2 ani de la momentul livrarii produselor.

Intervenirea asupra tocului sau foii de usa prin taiere pentru redimensionare duce la pierderea garantiei.

In locurile cu trafic intens se recomanda alegerea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei.

 

GARANTIA SE PIERDE IN URMATOARELE CAZURI:
 • deteriorari mecanice si defecte exterioare cauzate de conditii necorespunzatoare de depozitare (murdarire cu tencuiala, spuma sau curatare cu substante chimice agresive) pana la momentul montajului;
 • patarea, deformarea si vatamarea elementelor usii si a componentelor secundare aparute ca urmare a umflarii materialului datorate expunerii la umiditate excesiva (mai mare de 60%);
 • deteriorarea finisajelor datorita utilizarii benzii adezive;
 • defecte cauzate de utilizarea eronata sau neglijenta beneficiarului;
 • situatiile asupra carora producatorul nu are influenta (inundatii, incendii, spargeri, etc.)
 • deteriorarea normala a produsului prin exploatare (uzura);
 • revopsirea de catre beneficiar a suprafetelor lacuite prin pulverizare;
 • la pierderea sau deteriorarea facturii de achizitie a produselor.
INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE SI UTILIZARE:
 • Produsele din lemn si materiale lemnoase se curata cu ajutorul solutiilor pentru intretinerea mobilei sau cu o carpa neabraziva si usor umeda,fara a se insista in mod repetat pe o singura zona!
 • Usile de interior nu pot fi supuse la contact direct cu apa.
 • NU se recomanda curatarea cu produse chimice agresive (ex.: solutii pentru curatat geamuri).
 • Usile se deschid si se inchid cu ajutorul cheilor livrate cu usile si prin actionarea manerului cu mana.
 • pentru o functionare usoara a usii, balamalele se vor unge periodic

Acordarea serviciilor de garantie este conditionata de prezentarea : certificatului de garantie stampilat, factura de vanzare si factura de servicii de montaj emisa de firma autorizata de montaj.

Intarzierile in solutionarea reclamatiei nu vor fi luate in consideratie cand constatarea si rezolvarea nu sunt posibile din cauza cumparatorului.

Dacă natura defectelor nu face necesară corectarea lor în incinta fabricii, reparațiile acordate prin garanție se efectuează la domiciliul cumpărătorului.

In perioada de garantie, producatorul se obliga sa remedieze gratuit defectiunile pentru care este raspunzator.

Constatarea defectului si alegerea procedurii de remediere va fi efectuata de reprezentantii producatorului.

Analiza reclamațiilor referitoare la un defect de calitate vizibil cu ochiul liber se face cu condiția ca acesta să fie semnalat înainte de montaj și, totodată, cu condiția ca montajul să nu mai fie efectuat.
Montarea accesoriilor este considerată echivalentă cu iniţierea montării produsului. Produsul trebuie returnat în ambalajul original.

 

COMPLETARI LA TERMENII SI CONDITIILE DE GARANTIE :
 • Se vor folosi doar manere si shilduri de dimensiuni corespunzatoare.
 • Produsele finisate cu vopsele pe baza de apa, aflate in exploatare, se uzeaza natural odata cu trecere timpului.
 • In cazul montajului produselor lemnoase in incaperi neincalzite, cu umiditate mare sau cu ventilatie necorespunzatoare, poate interveni marirea volumului materialului, aceasta neconstituind baza pentru reclamatie. Rezolvarea problemei poate fi facuta prin imbunatatirea ventilatiei.
 • In locurile cu trafic intens, se recomanda alegerea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei.
 • In cladiri publice se recomanda folosirea tocurilor metalice.