/
/
Specificatii tehnice Usi Metalice

Specificatii tehnice usi metalice

Ce siguranta asigura usile metalice?

Siguranta usilor metalice este net superioara celor din lemn, alama sau placate cu MDF.

Usile metalice sunt produse exclusiv in Romania. Data fiind infractionaliatea raportata la nivel national in aria spargerilor de apartamente de bloc sau case/vile, inginerii nostrii au proiectat, testat si implementat noi elemente de siguranta care sa ingreuneze patrunderea prin efractie in interiorul casei dv. Aceste elemente sunt perfectionate pe parcurs ce sunt raportate noi moduri de efractie ale raufacatorilor. Studiem piata de profil si ne asiguram ca ne aliniem celor mai noi cerinte de securitate ale usilor metalice. Toate aceste inovatii aplicate in securitatea usilor metalice se fac pastrand un pret rezonabil de productie – din respect pentru beneficiarul produsului nostru.

Elemente de siguranta ale usilor metalice produse in Romania.

 

Uşa este realizată din tablă zincată cu grosimea de 0,8mm cu model realizat prin ambutisare.
Are două fețe îmbinate prin sudură.
Grosimea uşii este de 60mm.
Tocul este realizat din tablă zincată de 1,5mm grosime.
Modelul este realizat prin laminare la rece iar îmbinarile prin sudura.
Pragul şi toate întăriturile sunt confecţionate din tablă de 1,5mm grosime pentru a-i conferi mai multă rezistenţă.
Uşa este prinsă de toc prin 3 balamale reglabile cu şuruburi și poate fi echipată cu una sau două închideri având pentru protecţia butucului şilduri antiefracţie.
Pentru sporirea nivelului de siguranta, este recomandat sa optati pentru o usa cu doua sisteme de inchidere.

Spuma poliuretanica si securitatea usilor.

Usile montate, sau mai bine spus: “fixate” cu spuma poliuretanica NU asigura rezistenta mecanica si securitate. Spuma poliuretanica este un material moale, comprimabil care permite deformarea tocului in cazul in care un infractor aplica un dispozitiv mecanic (cric) intre doua laturi ale tocului, deformandu-l. Indiferent marca sau pretul incuietorii achizitionate, acestea poate fi scoasa din locasul din toc, astfel usa deschizandu-se singura.
Recomandam montarea unei usi la comanda pe marimea spatiului de usa cu un spatiu maxim 15mm. Prin gaurile de pe toc se fixeaza usa in perete cu dibluri metalice iar apoi se pun dopurile la loc si se continua fixarea usii cu spuma poliuretanica in toata cavitatea interioara a tocului.
Exista posibilitatea montarii usii prin sudura, insa recomandam o atentie sporita astfel incat tocul sa nu fie atins de sudura iar fierul beton folosit sa fie sudat pe suportii cu care este prevazut tocul usii la interior.
In cazul usilor prevazute cu geam in lateralul usii sau supralumina (deasupra usii), este absolut necesara zidirea.
Contactati un consultant tehnic al companiei noastre inainte de a face o achizitie. Veti primi cele mai corecte sfaturi.

Respectati instructiunile de montaj.

Securitatea casei dv. depinde in mare masura si de modul de montare. O usa montata gresit, care nu se inchide corect sau are un luft prea mare este o invitatie pentru amatorii de patrundere prin efractie.
Montajul usii va fi efectuat doar de persoane calificate care respecta normele de PSI si Protectia Muncii.

Instructiuni de montaj 

1. Pregatirea locului unde va fi montata usa: indepartarea tocului existent, curatarea si realizarea cotei. Pentru un motaj optim recomandam un gol de zidarie mai mare cu 2 cm pe fiecare latura, atat pe inaltime cat si pe latimea usii.
2. Pozitionarea usii in golul de zid si fixarea pentru inceput cu pene din lemn. Se verifica si se corijeaza verticaliatea cu ajutorul unei nivele cu bula de aer dupa care se se inchide si se deschide usa de mai multe ori verificandu-se functionalitatea ei. Usa este bine pozitionata cand functioneaza fara sa agate cand se deschide, fara sa opuna rezistenta cand se inchide si cand foaia de usa se inchide pe tot ansamblul tocului fara sa ramana niciun luft intre foaie si toc. Deasemenea trebuie ca in orice pozitie deschis foaia de usa sa ramna pe loc. NU demontati usa si nu departati tocul de foia de usa.
Usa NU se monteaza niciodata direct pe polistiren. In cazul in care intre pervazul usii si peretele din caramida se interpune polistirenul folosit pentru izolatia casei, se va decupa polistirenul astfel incat
pervazul usii sa fie in contact direct cu peretele din caramida.
3. Dupa ce v-ati asigurat ca usa e montata drept si functioneaza corect scoateti dopurile de pe toc. Prin gaurile de pe toc se fixeaza usa in perete cu dibluri metalice iar apoi se pun dopurile la loc si se continua fixarea usii cu spuma poliuretanica in toata cavitatea interioara a tocului. Se foloseste spuma atat pentru o fixare suplimenara cat si pentru izolare.
Recomandam folosirea a minim doua tuburi cu spuma pentru usile intr-un singur canat si minim trei tuburi cu spuma pentru usile in doua canate. Daca usa va fi montata prin sudura recomandam o atentie sporita astfel incat tocul sa nu fie atins de sudura iar fierul beton folosit sa fie sudat pe suportii cu care este prevazut tocul usii la interior.
4. Auxiliarele pe care le primiti separat sunt manerul si contrapiesa de reglaj de la broasca. Va recomndam sa monati mai intai manerul pentru a va ajuta sa inchideti si sa deschideti usa iar apoi sa montati contrapiesa de reglaj pe toc astfel incat inchiderea usii sa se faca etans fara sa ramana niciun luft. Asiguativa ca patratul a intarat in ambele piese si apoi blocati-l cu surubul de blocaj.
5. Recomandari:
NU deschideti imediat usa dupa montaj, lasati sa se intareasca spuma. 
Daca ati scapat spuma pe toc nu o curatati imediat, lasati-o sa se intareasca si apoi indepartati-o.
Daca faceti zidarie si murdariti cu mortar suprafata usii/tocului, dati cu multa apa. Daca mortarul s-a uscat umeziti bine si indepartati usor evitand zgaraieturile.
Montajul usii va fi efectuat doar de persoane calificate care respecta normele de PSI si Protectia Muncii.
Sculele si uneltele folosite sunt urmatoarele: rotopercutor, masina de gaurit, flex, ciocan, nivela, etc.
Alte materiale necesare: dibluri metalice, spuma poliuretanica, pene din lemn.

Elemente de decor ale usilor metalice produse in Romania.

 

Uşa este realizată din tablă zincată cu grosimea de 0,8mm cu model realizat prin ambutisare.

Anumite modele sunt prevazute cu geam termopan sau geam vitrat de calitate garantata.

In productia de serie exista cateva modele cu decor din fier forjat care ofera atat un design deosebit cat si un grad de securitate sporit importiva efractiei.

Uşile sunt vopsite cu vopsea pulbere în camp electrostatic si pot avea finisaj texturat fin mat sau lucios.

Elemente constructive ce ofera rezistenta termica si fonica usilor metalice

 

Uşa este realizată din tablă zincată cu grosimea de 0,8mm cu model realizat prin ambutisare.   Are două fețe îmbinate prin sudură. Grosimea uşii este de 60mm. Tocul este realizat din tablă zincată de 1,5mm grosime, modelul este realizat prin laminare la rece iar îmbinarile prin sudura. Pragul şi toate întăriturile sunt confecţionate din tablă de 1,5mm grosime pentru a-i conferi mai multă rezistenţă.
S-a acordat o atenţie deosebită izolaţiei din interiorul uşii, astfel blatul uşii este izolat cu vată bazaltică cu fibră perpendiculară cu densitate de 85kg/m3. Vata are o structură fibroasă cu o distribuţie bună a golurilor de aer acesta fiind şi avantajul care îi conferă o izolare foarte bună iarna, împotriva frigului cât şi vara, împotriva căldurii. Economia de energie termică pentru acest tip de izolare este de aproximativ 30% pentru o grosime de 60mm. Deasemenea, datorită structurii fibroase, vata poate absorbi energia acustică, pentru o grosime de 60mm indicele de absorţie este de 0,997 si 40 db. Vata minerală bazaltică are în componența rocă bazaltică amestecată cu cocs și calcar. Oferă o mare eficiență termoizolantă și o bună rezistență la compresiune datorată orientării fibrelor ce asigură rigiditatea și stabilitatea dimensionala a materialului. Vata bazaltică suportă temperaturi de peste 1000ºC fără a se topi timp de până la 120 minute.  Datorită structurii fibroase, vata bazaltică are o mare capacitate de absorţie a vaporilor de apă şi a aerului ceea ce oferă un confort termic sporit indiferent de sezon.

Etanşarea se face cu garnitură tip EuroStrip produsă de firma suedeză Trellerborg Building Systems AB. Garniturile sunt realizate din EPDM cu duritate de 40-90 IRH, rezistenţă la întindere de -10MPa, elasticitate la rece pâna la -55oC şi la căldură până la 100oC. Durata de viaţă estimată a garniturilor este de 40 de ani cand nu se aplică nici o forţă asupra lor. Asigură o etanşare a produsului pentru apa provenită de la căderea ploii şi nu de la jeturi de apă proiectate pe suprafața lui.

Vopsea rezistenta la exterior folosita la fabricarea usilor metalice

Uşile sunt vopsite cu vopsea pulbere în camp electrostatic si pot avea finisaj texturat fin mat sau lucios.
Vopseaua folosita este o pulbere termosensibilă având la bază răşini poliesterice saturate alese pentru rezistenţa lor deosebită la îmbătrânire în condiţii atmosferice, radiaţii U.V. şi saponificare.
Aceste caracteristici de bază combinate cu excelentele proprietăţi mecanice duc la obţinerea unor acoperiri cu rezistenţă deosebită în mediul exterior şi cu remarcabile proprietăţi decorative. Grosimea stratului depus este de 60 – 80 microni, rezistenţa la impact fiind de peste 2.5Nm, duritate Buchholz >80. Pe lângă pulberile standard (RAL) se folosesc şi cele din gama cu efecte speciale. Astfel, efectele metalizate şi perlate ale gamei oferă un spectru complet şi unitar de produse care răspund cerinţelor de produse profesionale de înaltă calitate, moderne şi inovatoare.

Usile se pot fabrica la comanda si in dimensiuni atipice. Pentru mai multe detalii vedeti toate modelele produse de fabrica noastra si alegeti in functie de nevoi.